Monday, March 16, 2015

FRIENDS !

By STORY OF A GIRL At 8:52 PM 0 People Loud

When we first talked to each other
I knew we would always be friends.
Our friendship has kept on growing
And I'll be here for you to the end.

You listen when I have a problem
And help dry the tears from my face.
You take away my sorrow
And put happiness in its place.

We can't forget the fun we've had
Laughing 'til our faces turn blue.
Talking of things only we find funny
People think we're insane-If they only knew!

I guess this is my way of saying thanks
For catching me when I fall.
Thanks once again for being such a good friend
And being here with me through it all.

With Love:
Nana

Thursday, January 9, 2014

Counting The Date

By STORY OF A GIRL At 10:00 PM 0 People Loud



Halfly Taken On 24th May 2013


I Love You because you actually put effort into me . I Love You because nobody has ever given me the love that you have given me and you are the only one that could ever love me this way . I Love You because you always make me feel that i am worth something . I Love You because you have nuturing nature and you take care of me . I Love You because you made me smile when i almost forgotten how to . I Love You because you have a huge and honest heart . I Love You and everything little detail about you . I Love You because you are simply you .


Jom Start Counting date . dah tak sabar sangat nak berada di sisi sang suami sepanjang hayat dia :)


With Love;
Nana

Monday, June 17, 2013

Happy 8th monthsary love !

By STORY OF A GIRL At 1:02 AM 0 People Loud









I may not get to see you as often as i like ..
I may not get to hold you in my arms all throught the night ..
But , deep in my heart , i truly know you're the one that i love and i can't let you go 


Happy 8th monthsary my bff , my boyfriend , my lovely fiance , and my future ..
Im so in love with you .. 
I promise to love and care about you until my last breath .. 

Only god know how much i love you sayang :)


With Love ;
Nana

Sunday, June 16, 2013

The next entry :)

By STORY OF A GIRL At 9:06 PM 0 People Loud



Dear love,
I couldn't even imagine having anything more than you . 
You're my best friend , you're everything to me .
Obviously I don't want anything else . I just want you in my life ...





" When I first met you , I had no idea you would mean this much to me  "





With Love;
Nana

Friday, January 4, 2013

Such A Lovely !

By STORY OF A GIRL At 9:11 PM 0 People Loud
                             
Hari nie , aq and kekawan keluar lunch macam biasa , and macam biasa juga . Bila masuk je dalam kereta ' mini cooper ' kak Thila ( Kelisa je pun ) heee .. Masing2 sibuk buka cerita .. and yang paling tertarik cerita pasal kak jue punye anniversary . Actually , semalam ade cerita sedih pasal kak jue tapi tak payah larr aq nak cite kat sini kan . Okayy , sambung cerita pasal anniversary kak jue , si husband kak jue nie even diorang dah kawen hampir 6 tahun still ingat pasal anniversary diorang , sweet gilerr ! 
( Mr Hubby , hope awak takkan lupa anniversary kite taw ! ) Sambung balik cerita pasal anniversary kak jue , dea bagi kitorang tengok gelang dia , perghh ! Comel gilerr . Then masing2 sibok tanya , husband kak jue beli kat mana ! haha ! kepooo ! So kak jue cakap hadiah anniversary tue husband dea kasi dari jenama PANDORA ! Warghh ! cool gilerr ! cantek kot ! And kak jue cakap lagi , gelang tue boleh dijadikan cerita . cerita macam mana ea ? Tue kena tanya orang yang akan membelinya sebagai hadiah , dari situ baru tahu isi hati sebenar orang tue . Ha yeke ? Bagus larr kan , tak dapat luah face to face , dari gelang pun boleh , tak gitu ? Biasa larr , zaman da maju . hee . Lastly , Dear Kak Jue , Happy Anniversary to you and husband . 

  
Cantek Kan ?


P/s : Ade tak sape2 nak kasi aq gelang dari pandora nie ? wee .. 



with Love ;
Nana

Wednesday, January 2, 2013

Happy New Year !

By STORY OF A GIRL At 11:31 PM 0 People Loud



Dear Love , You Are Too Special !

Happy New Year Sayang !

And I will Love You Until My Last Breath .




With Love ;
Nana

Thursday, December 27, 2012

I never thought i'd love you so much .

By STORY OF A GIRL At 11:12 PM 0 People Loud






" I Love You " means that i accept you for the person that you are , and that i do not wish to change you into someone else . it means that i will love you and stand by you even through the worst of times . it means loving you even when you're down , not just when you're fun to be with . " I Love You " means that i know your deepest secrest and do not judge you for them , asking in return that you do not judge me for mine , it means that i care enough to fight for what we have and that I Love You enough not let go and walk away .


p/s : i love you for all that you are , all that you have been , and all you're yet to be . 



With Love ;
Nana

Ciri - Ciri Suami !

By STORY OF A GIRL At 10:08 PM 0 People Loud







Entry kali nie , just nak share '' Ciri-ciri  Suami Mengikut Ustaz Azhar Idrus " . 
Kelasss ustaz nie , siap bagi ciri- ciri untuk tatapan kaum hawa macam aku nie . 
Hee . So , this is what i get . Cool gilerr :)

1 . Solat fardu cukup 5 waktu .

2 . Ada kerja . Gaji 800-1500 ke atas , boleh bayar rumah sewa , boleh beli beras , boleh isi minyak , boleh hantar ke tempat keje ,  nafkar zahir boleh bagi , bukan nafkah batin jew taw . Hee :)

3 . Ada kenderaan , moto kapcai dah cantik , honda EX5 orait sangat lar tue dengan 2 helmet , basikal pun boleh , tapi penat kayuh dari Bangsar ke KLIA . Sebaik-baiknya kereta , sebab nanti nak bawa isteri ke klinik setiap bulan . 

4 . Lulus ujian fardhu'Ain sekolah rendah , maknanya boleh mandi wajib dengan baik dan boleh ajar isteri mandi wajib dengan betul apatah lagi mandi2 yang lain .

5 . Boleh baca al-Quran dan boleh mengajar al-Quran walaupun setakat " alif ba ' ta ''' , sampai surah " izra bismirabbikallazi khalaq " 

6 . Jenis lurus , baik , baik hati tak menipu , tak de lah sampai menipu kata nak pergi Mydin tapi pergi ngorat jiran taman sebelah . 

7 . Dia faham kamu , kamu faham dia , jiwo gitu . Serasi bersama . Berbeza tapi boleh masuk .

8 . Gedik joget2 pun depan bini dan anak2 je , depan orang lain sopan santun gitu .

9 . Jenis tak cemburu buta sangat . Cemburu macam nie ok ,
 " ehemmmm , ramainya kawan laki kat ofis , jangan sampai lupa abang taw " 

10 . Belajar takat PMR je pun tak pe , janji cara dia fikir tu matang dari yang belajar PHD .

11 . Kalau dia jenis diam , tak de lah sampai orang kata dia tak bergaul dengan manusia lain . Kalau dea banyak bercakap pun tak de lah sampai dia mengata-ngata orang lain .

12 . Malas juga ke masjid , tapi dia pergi gak dalam sehari tu 2x sekurang-kurangnya magrib dan isyak .

13 . Walaupun tak kerap ke kuliah agama , tapi bila tengok youtube ustaz azhar idrus ngajar tue sampai terlupa nak tengok bola . Jika ada kuliah di masjid , muka dialah ada diantara orang2 kampung .

14 . Boleh susah senang bersama . Kalau isteri nagis , dia tolong riba isteri dan tenangkan . Kalau isteri sakit , dia tolong jaga dari malam sampai pagi .

15 . Jenis senyum sokmo . 

16 . Tak tengok sangat awek cunn , duk tengok bini dia je walaupun bini dia tak cunn .
( tak cun tak pe , boleh tutup lampu )





Serius , rasa kelakar and ade juga kebenarannya . Manis nya alam rumahtangga nie . Tak sabar aku nak lalui saat2 bergelar seorang  isteri yang sah pada si dia . Renung2 kan lah ape yang ustaz cuba sampaikan pada kite , semoga dapat membantu korang yang masih belum jumpe korang punye 
MR RIGHT :) 










Saturday, December 22, 2012

You're the One person I could never let go of .

By STORY OF A GIRL At 4:16 PM 0 People Loud







To be honest with you , i don't have the words to make you feel batter , 
But i do have the arms to give you a hug ,
Ears to listen to whatever you want to talk about , 
And i have a heart ,
A heart that's aching to see you smile again .




p/s : beutiful words said by a boyfriend to his girl ,

'' the next girl i will ever love on this earth will be our DAUGHTER ''




With Love ;
Nana



Adore you !

By STORY OF A GIRL At 12:12 PM 0 People Loud

 

Everyone says that love hurts , but that's not true , loneliness hurts , losing someone hurts , rejection hurts . Everyone confuse these things with love . But in reality , love is the only thing in the world that cover up all the pain and make us feel wonderful again .



If i could give you one thing in life , i would give you the ability to see yourself through my eyes , as only then would you realize how special you are to me .
Dear future husband , i love you ! I am who i am because of you . You are every reason , every hope and every dream . I've ever had , and no matter what happens to us in future , i will always be yours , and my darling , you will always be mine .


P/s : when someone realy love you , they will never hurt you , and if they do , you'll see that in their eyes , they are hurting too ! 




With love ; 
Nana 
 

Story Of A Girl ♥ Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting